Navigacija | Našel sem trenutek

Našel sem trenutek

Ne vem, zakaj, a spet sem našel trenutek, da se zavijem v te besede kot v meglico, ki se zvečer, v dneh po poletni nevihti, prismeji nad reko takrat, ko je so sence že premagale sonce. Tako sem zdaj spet tu, čeprav brez jasne misli, kaj hočem povedati. Vem le, da bi se rad igral z besedami, jih malo cefral, gradil z njimi mehke valove in jih potem raztrgal na čereh bruhanja nad svetom, nad ljudmi, predvsem nad seboj. Ko se znajdeš na pogorišču vasi svojega lastnega sveta, tavaš med ožganimi ruševinami in z vej dreves snemaš obešena iznakažena trupla tistih, ki so nekoč bili tvoje življenje, pač ni pravi čas za obžalovanje, kesanje, solze, pokoro in upanje. Ja, spet je Balašević nekaj napisal že pred menoj, in spet se bom igral z njegovimi besedami, ne le s svojimi. Ali grom izbere hrast ali se hrast nastavi strelam? Elementi treskajo svoj pradavni ples, čisto malo že diši po žveplu in ozonu, jaz pa sem v trenutkih zavedanja le režeča spaka z rožički, krvavimi očmi, alkoholno sapo in zašiljenimi zobmi, poskakujem in zapeljujem svoje žrtve, da si prostovoljno raztrgajo čreva le zato, da lahko brodim po njih in napovedujem prihodnost.

Ko se zjutraj zbudim sam, ni drugega kot hlad, otopelost, prazen pogled in bruhanje v školjko, kleče, da ne umažem belih copat. Samo krvave oči ostajajo in na jeziku okus po krvi.

In seveda nič ni resnično in vse je dovoljeno. And who the fuck am I to dare to believe in the future? But still … I do.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a Ipsilon v 4.09.2009 ob 00:08 pod Razno - prazno

Na jeziku okus po krvi…

Komentar avtor nimfa — 14.09.2009 @ 12:02

Ko se zjutraj zbudim sam, ni drugega kot hlad, otopelost, prazen pogled in bruhanje v školjko, kleče, da ne umažem belih copat. Samo krvave oči ostajajo in na jeziku okus po krvi.

Komentar avtor cheap nfl jerseys — 20.08.2011 @ 11:48

Ma priden!

Komentar avtor stecaj — 27.01.2015 @ 17:30

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !